<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d30550173\x26blogName\x3d%E6%97%A5%E6%9C%AC%E3%81%AE%E7%B5%8C%E9%A8%93\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://moojapan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://moojapan.blogspot.com/\x26vt\x3d3209351659357552881', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

About

"Beste bezoeker! Als student Japanologie te Leuven kreeg ik voor het schooljaar 2006-2007 de kans om me eens te gaan uitleven in Japan. Deze blog werd gemaakt om iedereen op de hoogte te houden over mijn avontuurtjes daar en ook wat andere geruchten. Er is de mogelijkheid om commentaar en reacties achter te laten met het oog deze blog een beetje interactief te maken. Veel leesplezier!"

温泉

Waar er bergen zijn in Japan, daar zijn er Onsen(温泉), oftewel warmwater bronnen. En waar er veel bergen zijn, daar zijn ook veel onsen.

Deze week hadden ik en David zin om ons eens te wagen aan de Japanse badcultuur.
Rond 8u s'avonds startte we onze fietstocht op zoek naar een onsen. Na een 10tal kilometer bergop gefietst te hebben zagen we eindelijk een groot bord over een straat met daarop: 浅間温泉 (asama-onsen). Wij dachten, hier onder doorrijden en we komen terecht in een onsenparadijs! Maar dit bleek dus niet het geval te zijn, toch niet na 9u s'avonds. Ten eerste bleek Asama-onsen de naam van de plaats te zijn, en had niets te maken met een gebouw waar je in verschillende warme batjes kan gaan liggen weken... Ten tweede, toen we eindelijk, een half uur nadat we dat ene bord onder door waren gefietst, eindelijk een onsen vonden zoals we er een zochten, bleek deze reeds van 9u gesloten te zijn. Dus wij, hopend op een lekker warm bad na een lekkere fietstocht, keerden terug naar ons appartement om daar een doucheke te nemen.

Maar goed, ons avontuur was nog niet afgelopen! Gisteren zetten de dappere belgen hun zoektocht verder, dit keer werd het gezelschap aangevuld door een verloren gelopen avonturier, genaamd Joris. Met het zelfde doel vertrokken we ditmaal wederom rond 8uur met ons rijtuig richting een door ons vrij ongekende bestemming: 美ヶ原温泉(Utsukushigahara-onsen). Na de raad van de wijze Satou(-sensei) te hebben opgevolgd en een paar keer van ons route te zijn afgedwaald, bereikten we onze bestemming. Onze queeste werd beloond met een magisch bad, waar men kan genieten van een betoverende relaxatie! Achteraf trakteerden de 3 moedige (én gewassen) avonturiers zich nog op overheerlijke Mosburger en keerden terug naar huis.

You can leave your response or bookmark this post to del.icio.us by using the links below.
Comment | Bookmark | Go to end