<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d30550173\x26blogName\x3d%E6%97%A5%E6%9C%AC%E3%81%AE%E7%B5%8C%E9%A8%93\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://moojapan.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://moojapan.blogspot.com/\x26vt\x3d3209351659357552881', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

About

"Beste bezoeker! Als student Japanologie te Leuven kreeg ik voor het schooljaar 2006-2007 de kans om me eens te gaan uitleven in Japan. Deze blog werd gemaakt om iedereen op de hoogte te houden over mijn avontuurtjes daar en ook wat andere geruchten. Er is de mogelijkheid om commentaar en reacties achter te laten met het oog deze blog een beetje interactief te maken. Veel leesplezier!"

¿Hablas español? Friday, April 20, 2007 | comment(s)

Het nieuwe schooljaar is hier ondertussen weer begonnen in Japan. En deze keer was ik vrij in het kiezen van de lessen. Ik volg nu buiten een aantal lessen Japans, ook nog Koreaans, Spaans, een les over de relatie tussen Japan en andere Aziatische landen (vooral Zuid-Korea lijkt het) en tenslotte een les getiteld 'Trekking 1'. Bij deze laatste word er maandelijks een tochtje georganiseerd naar hoger gelegen gebieden hier rond Matsumoto, waarbij we na elke tocht een report mogen schrijven. Voor mij de ideale kans om eens die prachtige bergen waar Matsumoto door word omgeven van dichterbij te verkennen.
Verder heb ik uiteindelijk de boks-club gevonden op de unief!!! Volgende week ga ik eens langst om een kijkje te nemen en zien we wel waar we belanden.

Hanami (花見) Monday, April 16, 2007 | comment(s)

De lente is (nu toch al even) in het land, en dat valt vooral op te merken aan de kersebloesems of sakura's. En dit gebeuren word door de Japanners gezien als een reden om met zen allen het prachtige lente-landschap te gaan bewonderen. Met zen allen gaat men onder de kerselaars picknicken op een blauw zeil. Zo'n picknick, of wat men in Japan Hanami (letterlijk: bloemen kijken) noemt, werd afgelopen weekend ook door de 'studentenclub' waartoe ik behoor georganiseerd. Met z'n allen trokken we er op uit naar de het parkje rondom het kasteel. Eten, drinken en gezellig praten bij lekker zonnig weer, genieten gewoon!



















BBQ Saturday, April 14, 2007 | comment(s)

Vorige week werd ik nog eens uitgenodigd voor een BBQ in Chiba. Gastheer was, net zoals 2 jaar geleden, Taka! Deze keer vierde we zijn terugkomst van Nieuw-Zeeland waar ie een 8 tal maanden verbleven had. Net zoals vorige keer heb ik me ontzettend goed geamuseerd, en zijn we achteraf wederom naar een onsen geweest, gevolgd door een partijtje bowling en een bezoekje aan het gamecenter.

In het onsen gedeelte zijn we 1 iemand kwijt geraakt, achteraf bleek ie nogal in dronken toestand in het bad in slaap gedommeld te zijn. Bij het bowlen heb ik nogmaals ontdekt dat ik er helemaal niet van kan en met het gamecenter gedeelte heb ik et voor elkaar gekregen dat ik een week mank liep. Nu hoe doe je dat dan? Wel, er waren zo'n soort automaten dat je een schop moest geven en je zo je schop-kracht te weten zou komen. Ik had er vanaf het begin al helemaal geen goed gevoel in en weigerde dan ook deel te nemen, maar uiteindelijk toch bezweken onder de Japanse groepsdruk.

Alhoewel ik me weer eens goed bezeerd had, was het de 6uren treinrit waard om nog eens tot daar te geraken!
















bezoek Thursday, April 12, 2007 | comment(s)

We zijn ondertussen alweer een maand verder, misschien nog eens tijd om iets te bloggen!

Vorige maand den 12e tot den 24e kreeg ik bezoek uit België. Flup en Dimi (aka scath&addi) waren op het gekke idee gekomen om eens een tripje naar Japan te ondernemen! Op 2 weekjes heb ik ze proberen laten zien wat voor een land Japan eigelijk is. Waarvan ik dacht 'dat moet je toch wel zeker en vast gezien hebben als je voor je eerste keer Japan bezoekt', daar zijn we ongeveer allemaal naartoe geweest. Drukke agenda m.a.w.

de bezochte plaatsten:
  • Tokyo (Ueno, Asakusa, Shinjuku, Harajuku, Odaiba, Roppongi Hills, het Imperial Palace/oud Edo-kasteel)
  • Kamakura
  • Matsumoto (een echte must!)
  • Kyoto
  • Arashiyama
  • Nara
  • Osaka (en ook maar ineens Kobe gedaan, om de wereldberoemde Kobe-steak te gaan proeven! Wat is er zo speciaal aan? De koetjes worden ?dagelijks? gemasseerd!)
Meeste dingen had ik helaas al eens gezien, dus het nieuw was er voor mij grotendeels al af. Maar al bij al heb ik me toch geamuseerd, en deed het goed nog eens wat Belgen te ontmoeten!

Enkele foto's: